Przedsiębiorstwo zostało założone w czerwcu 2021 roku i od tego czasu cały czas prężnie się rozwija! Spółdzielnia prowadzi w Pyzdrach lokal gastronomiczno-cateringowy o nazwie Bistro „Przystanek 21”. Specjalnością Bistro są dania obiadowe oraz dania typu fast food, takie jak burgery, kebab i zapiekanki, jednak spółdzielnia nie ogranicza się tylko do nich, oferując również sałatki oraz desery.
Tym, co wyróżnia Spółdzielnie jest stały rozwój, a także duży nacisk na troskę o środowisko i cyrkularność – spółdzielnia przeszła z urządzeń zasilanych gazem na odnawialne źródła energii, a obecnie jest w trakcie wymiany wszystkich generatorów prądu w urządzeniach zasilanych gazem na fotowoltaikę. Z sukcesem zamknęła obieg zużytych olejów i tłuszczów jadalnych, które są zbierane przez firmę zajmującą się upcyklingiem smarów technicznych, a resztki żywności i bioodpady wykorzystuje poprzez karmienie kurczaków na własnej fermie.
Bistro pozyskuje składniki wyłącznie od lokalnych przedsiębiorców, co zapewnia wysoką jakość serwowanych potraw i wspiera miejscową gospodarkę. Duże znaczenie w przygotowywaniu dań w Bistro Przystanek 21 ma sezonowość – aby zawsze oferować produkty wysokiej jakości, dostosowują oni swoje menu do aktualnie dostępnych owoców i warzyw. Dzięki temu Bistro oferuje zdrowe, świeże dania, przyczyniając się jednocześnie do zrównoważonego rozwoju i wspierania lokalnej gospodarki.
Kontakt
ul. Wrzesińska 21, 62-310 Pyzdry
tel. 669 131 913